Når børn bliver ældre og skal forberedes på livet som voksne, som venter forude, er der nogle grundlæggende ting, det er en god idé at have styr på: Tøjvask, rengøring, madlavning – og ikke mindst økonomi.

Sidstnævnte danner nemlig et helt naturligt grundlag for næsten hele voksentilværelsen.

De fleste får, enten gennem skolen eller hjemmefra, grundlæggende styr på at lægge et budget. Mange lærer også om skat, fradrag og selvangivelser.

Men: På et punkt indenfor økonomi, er det de færreste, der formår at gøre sig gældende.

Det drejer sig om investeringer.

Det gør bogen Min Investering op med. Den indfører voksne og unge til den spændende investeringsverden og ruster dem til selv at foretage investeringer og håndtere både dem og afkastet efterfølgende.

Min Investering til teenageren

Min InvesteringBogen “Min Investering” guider dig eller din teenager gennem begrebet investeringer på en pædagogisk måde og et let forståeligt dansk.

Der optræder af og til fagbegreber, når det er nødvendigt, men ordforklaringen bagerst i bogen hjælper dig nemt.

Inden du ser dig om, behøver du den i øvrigt slet ikke. Det går nemlig hurtigere med forståelsen af begrebet investeringer, end man skulle tro – også selvom man måske ikke som udgangspunkt har et særlig stort finansielt kendskab.

Det gør “Min Investering” til en god bog for både voksne og større teenagere, der ønsker at vide mere om investeringer og blive rustede til selv at foretage disse.

For teenageren kan bogen især fungere som en alternativ konfirmationsgave i kombination med de første kroner til selve investeringen.

Derfor er investeringer vigtige

Investeringer i en almindelig danskers hverdag kan udgøre et ekstra ben i den samlede økonomi.

Som med de fleste andre væsentlige ting i livet, kan det nemlig være en god idé at placere sine – populært sagt – æg i flere forskellige kurve.

Ved både at have placeret sine penge på en bankkonto, en opsparing og andre investeringer er risikoen for tab nemlig også tilsvarende fordelt. Dermed risikerer man ikke at miste alle sine penge på én gang.

Investeringer kan både bruges kortsigtet og langsigtet. Måske ønsker man at foretage en mindre investering, der skal danne økonomisk grundlag for en større. Det kan også være, man foretager en stor investering for at binde sine økonomiske værdier i fast ejendom som ikke påvirkes på samme måde af inflationen som klingende mønt.

Måske skal investeringen også fungere som børneopsparing for børnene eller pensionsopsparing for de voksne.

Mulighederne er mange og forstår man mulighederne og metoderne indenfor investering, åbner der sig en helt ny verden.

Derfor er det lige så vigtigt at lære sin børn om investeringer, som det er at lære dem om hverdagsøkonomi. Dermed får de det bedste afsæt til en sund økonomi som voksne.

Bliv rustet til at lære dine børn om økonomi

InvesteringerSelv som voksen kan det være rart at få genopfrisket de grundlæggende elementer indenfor dagligdagens økonomi. På den måde kan du også selv forstå, hvad bankrådgiveren egentlig mener, når hun anvender ordet “hovedstol” – og hvad tidsangivelsen “ultimo” rent faktisk dækker over.

Bøger om hverdagsøkonomi er også en fremragende gave til studenten, som står overfor at flytte hjemmefra for at studere.

Til det formål findes der flere gode bøger, som er let-læste og nemme at forstå. Især bogen Den lille bog om din økonomi kan anbefales.