Der findes flere forskellig børnebibler på markedet og igennem tiderne har der yderligere eksisteret forskellige versioner.

Sådan er det i øvrigt også med voksenbibler. Der kommer løbende nye udgivelser til med opdaterede designs og nyoversættelser. Det betyder at det i dag er nemt at få fingrene i bibelen på dansk. Dermed bliver Kristendommens ord tilgængelige for alle.

At Bibelen skal være forståelig for alle, er også selve rammen omkring de mange forskellige børnebibler. Her trækkes Bibelens ord ned på børnenes niveau, så indholdet er nemt at forstå – og ofte er teksterne suppleret med spændende tegninger, børnene kan fordybe sig i.

Her får du 3 forslag til gode børnebibler i 2018.

Du finder alle nævnte børnebibler her.

Børnebibelen – genfortalt af Johannes Møllehave

Det er svært at komme udenom Johannes Møllehave, når der tales tro og børnebibler. Den populære præst og forfatter har flere udgivelser bag sig – og den nyeste version er lige så fin som de forrige.

De 46 særligt udvalgte fortællinger i denne børnebibel er nøje og omhyggeligt udvalgt og dækker alle de vigtige aspekter af både Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente.

Fortællingerne er omgivet af smukke tegninger fra illustratoren Charlotte Pardi’s hånd. De supplerer på bedste måde de velkendte fortællinger og giver gode muligheder for at børn og forældre sammen kan tale om billederne.

Sigurd fortæller bibelhistorier

Sigurd Barrett er elsket af både børn og voksne og mange kender måske allerede hans Danmarkshistorier.

Bogen er ikke en Bibel i bred forstand, da der udelukkende er tale om udvalgte historier – men formatet og dét at historierne er nogle af de mest centrale i Kristendommen, berettiger alligevel at bogen får en plads på denne liste.

Du finder 24 fine historier, alle sammen fortalt med samme indlevelse og entusiasme som vi kender fra Sigurd Barrett. Historierne er humoristiske, underholdende og samtidig præcis så dybe og eftertænksomme, som børn kan følge med til.

Bogen er, ligesom de andre børnebibler, perfekt til højtlæsning.

MyldreBibelen

En lidt anderledes Bibel får du med Myldrebibelen med illustrationer af Esben Hanefelt Kristensen. Bogen indeholder otte centrale fortællinger fra Bibelen og en masse flotte tegninger, som lader barnet gå på opdagelse. Lidt som du måske i forvejen kender det fra Find Holger eller bøgerne om Flunkerne.

Det gør læsningen af Bibleen til en hyggelig leg og især børn op til 7-års-alderen vil have masser af glæde af denne bog. Derfor er udgaven også en populær dåbs- og fødselsdagsgave i de tidlige år.