Det har aldrig været ideelt for børn at bruge almindelige kontorstole. Almindelige kontorstole er i sagens natur beregnet til en voksen krop, så stolen passer i målene ikke til børn. Børn glider nemt rundt på stolen, og de kan derfor hurtigt miste koncentrationen, når de lektier. Derfor kan det give god mening at investere i en kontorstol beregnet til børn, når børneværelset alligevel mangler møbler.

I følgende indlæg kigger vi på tre ting, du bør være opmærksom på, når du går ud og køber en ny kontorstol.

Hjælper de rigtige kontorstole på koncentrationen?

Det er en kendsgerning, at det ikke er alle børn, der har lige let ved at koncentrere sig. Nogle kan let blive distraheret af omgivelser eller andre ting, som måske synes mere spændende end skolearbejdet. Men har du tænkt på, om de forkerte kontorstole måske kan have en indflydelse på barnets koncentration?

Et studie fra Michigan State University udgivet af Parcells, Claudia; Stommel, Manfred et al. i 1999 ved navn “Mismatch of classroom furniture and student body dimensions: empirical findings and health implications” undersøgte, hvor stor en andel af børn brugte en hensigtsmæssig stol i klasselokalet. Studiet inkluderede 74 forsøgspersoner fra 6.-8. klasse mellem 10-14 år. Man fandt, at mindre end 20% af eleverne kunne finde kontorstole på skolen, der passede til deres kropsmål. Specifikt var stolene for høje eller for lave og bordene for høje.

Et andet metastudie undersøgte, om stole har indflydelse på børns faglige præstation. Man byttede således uhensigtsmæssige stole ud med stole korrekte for elevernes kropsbygning og målte effekten. Af studierne inkluderet i metastudiet fandt man, at 64% af eleverne øgede deres præstationsevne, 24% fandt negative eller ingen effekt og 12% viste uklare resultater.

Studierne viser således, at kontorstole der er korrekte for barnets kropsmål har en klar positiv effekt på koncentrationen og den faglige præstation.

Vælg ergonomiske kontorstole beregnet til børn

Skal du således ud og købe en kontorstol, er det vigtigt, at det er en kontorstol, som er beregnet til børn. Det skyldes, at almindelige kontorstole er beregnet til en voksen krop og således andre kropsmål. Vi anbefaler således følgende:

  • Vælg en kontorstol, som er beregnet til børn eller junior-størrelser. Det kan betale sig jf. studierne refereret til ovenfor.
  • Vælg en ergonomisk kontorstol med mange indstillingsmuligheder. På den måde sikrer du, at kontorstolen er god for ryggen. Samtidig giver indstillingsmulighederne mulighed for at tilpasse stolen præcist til barnets kropsmål (læs mere om ergonomiske kontorstole her).

Med ovenstående råd er du klædt på til at købe en stol til barnet.