Roder børneværelset hvor legetøj, bamser og måske de mange børnebøger ligger på gulvet og alle andre steder?

Organisering af legetøj, børnetøjet og alt det andet er nødvendig, for ellers vil der hurtigt blive samlet kæmpe bunker som aldrig bliver mindre. Her er skabe, hylder, reoler, børnebænke og andet, de klassiske valg til organiseringen.

Opbevaring til børnebøger på den smarte måde, er dog, hvad du finder tips til her. Bøger er gode og sjove, men hvorfor ikke opbevare dem på den dekorative og smarte måde til glæde for både børn og voksne.

Hvorfor opbevaring af børnebøger?

Børn elsker bøger fra helt lille, og ingen kan være uenig i at bøger er godt for alle. Og derfor har mange børn også rigtig mange bøger der ligger og flyder, for bøger kan være svære at opbevare i forhold til de mange forskellige typer og størrelser. Det kan du dog klare med forskellige løsninger.

Hylder

En hylde er den klassiske løsning til bøger, men til børn bør du købe lidt anderledes. For ikke at bøgerne skal vælte ned frem for at stå og pynte, bør du købe hylder med kant foran. Det hjælper til at holde bøgerne på plads så barnet heller ikke får dem i hovedet.

Træhylder med plexiglaskanter eller lister kan købes meget billigt i Jysk eller Bilka. Her kan du også købe de billige gallerihylder fra Ikeas Flisat serie i fyrretræ, der også kan bruges som krydderi hylde i køkkenet. Billigt og sødt inventar hvor du også kan købe bænke, køjeseng m.m. i serien.

Oliver Furniture byder på tallerkenrække møbel til udstilling og opbevaring af bøgerne. Et flot møbel der dog koster noget mere og ikke kan rumme alt for mange bøger.

Kasser og kurve

Hvis der er god gulvplads, kan du vælge at bruge løsninger som kurve og kasser. Her kan du vælge de moderne og populære kasser på hjul, som de forskellige muligheder fra danske Bloomingville. Et rullemøbel i træ der kan rumme en del bøger. Bloomingville kasser er dog relativ dyre i forhold til f.eks. Ikea løsninger som Flisat serien der har et par forskellige trækasser på hjul.

Kurve er anden løsning der ofte også bruges som opbevaring til legetøj. Her finder du mange muligheder indenfor fletkurve men også trådkurve, hvor der ofte kan komme en plade på foroven, så kurven kan være en siddeplads også.

Møbel løsninger

Bogreoler er selvfølgelig den klassiske løsning der kommer i alverdens udformninger, materialer og priser. Men også mindre møbler der måske fylder lidt mere, kan være ganske brugbar til opbevaring.

Børnebænke er et praktisk møbel som især de mindre børn elsker, og samtidig er der ofte godt med plads i rummet under siddepladsen.

Du kan også være mere kreativ og bruge en dukkeseng eller lignede som opbevaring, da størrelsen er god til at barnet selv kan fiske bøgerne op, og samtidig kan en dukkeseng rumme en hel del Totte & Lotte, Pixi, Disney og mange andre bøger.

Bloomingville laver søde bogkasser på ben, som godt nok koster en del men samtidig tager sig rigtig godt ud på børneværelset og samtidig ganske praktisk for barnet. Her finder du forskellige farver og størrelser, så der er noget for de fleste temperamenter.

Hvad end opbevaring du vælger, så husk at beskytte bøgerne mod luftfugtighed, for store temperatur udsving og selvfølgelig sollyset.