Du husker med garanti Gummi Tarzan: Stakkels Ivan Olsen, der ikke dur til noget, fordi han er så slap – men en dag pludselig har superkræfter.

Bogen er også filmatiseret og filmen er en lige så stor klassiker.

Gummi Tarzan blev udgivet i 1975, forfatteren hed Ole Lund Kirkegaard og han har også skrevet andre kendte børnebøger – som Otto er et næsehorn, Hodja fra Pjort, Orla Frøsnapper og Albert.

Køb bogen her Køb filmen her

 

Anmeldelse af Gummi Tarzan

Rasmus på 10 år har læst Gummi Tarzan og fortæller her om bogen.

Hvad handler Gummi Tarzan om?

Bogen handler om en dreng der hedder Ivan Olsen.  Ivan har en far og en mor de er helt forskellige. Moren er ”bare pyt med det, vi tørrer bare tøjet” mens hans far Hr. Olsen bliver virkelig sur, når Ivan kommer hjem med vådt tøj. Han siger hver gang at Ivan skal lære at banke de store, men Ivan påstår at han ikke kan blive stærk nok til at banke de dem.

I skolen får han hele tiden buksevand og Ivan synes at det er ekstra irriterende om vinteren, for der fryser vandet til is.

En dag kom han hjem til sin far og mor. Hans far sagde at ”du skal til at lære noget i skolen”, fordi han aldrig lærte noget. Så en dag stod Ivan op og besluttede sig for at lære alle de ting, han ikke kunne finde ud af. Så mødte han en dame med kun en tand og en krage på hovedet. Hun var en heks og kunne magi og ville opfylde et af Ivans ønsker. Han ønskede at blive stærk! Heksen opfylder hans ønske og så er det Ivan der kan give de store bøller buksevand og vise sin far, at han er sej.

Var bogen nem at læse?

Jeg synes at bogen var ret nem at læse skriften stod med en størrelse der var til at læse, for jeg har oplevet at bogstaverne var meget små så man ikke kunne læse dem. Jeg kunne godt lide selve teksten men der ret mange gange hvor der stod hvad der skete på billederne. Det var ret irreterende.

Var bogen god?

Jeg giver bogen 3-stjerner. For som sagt var det ret irriterende at der stod hvad der skete på billederne. Hvis bogen skulle have flere stjerner skulle den have været lidt længere og der ikke stod hvad der skete på billederne.