Børnebøger kommer i mange forskellige afskygninger og børn elsker dem alle sammen. Fra de helt klassiske pixibøger til de mere moderne farverige børnebøger, som sågar til tider kan afspille lyde – det kan nærmest føles som en hel jungle at skulle finde rundt i. Du skal heller ej lave mange søgninger for at finde en applikation, som har de mange børnebøger i sig, men hvad foretrækker vi egentlig? Er det stadig det helt klassiske børnebøger eller er vi som nation ved at være så moderne, at man kan have en bog på en skærm?

Børnebøger fungerer stadigt. De små finurlige historier om Peter Pedal og Gurli Gris er stadig yderst populære blandt de mindste, måske endda endnu mere populære end alle de fancy og nærmest levende bøger som vi kan finde frem på vores iPad.

Brug børnebøgerne – det udvikler barnet at lære nyt

Det varierer selvfølgelig meget hvilken bog som er den rette til det enkelte barn, samt hvilke funktioner den enkelte bog har. Hvis barnet er meget lille og først ved at lære sproget, så er bøgerne mere oplagt hvis de indeholder store billeder, som kan lære barnet om nye spændende ting. Her er især de klassiske bøger med dyr et stort hit, som kan være medvirkende til at øge kendskabet til hvad de forskellige dyr siger – en vaskeægte klassiker.

Her kan de mere moderne børnebøger selvfølgelig også være super anvendelige, men hvis barnet er lidt ældre, så findes der næppe mange nye fortællinger, som kan hamle op med de klassiske pixibøger og Peter Pedal.

En børnebog er en oplagt gaveidé til barnet

At finde en gave til mindre børn kan både være en nem opgave, men samtidigt også lidt sværere hvis man gerne vil give noget, som har en speciel funktion eller anvendelsesmulighed. De fleste af os kan svinge et smut forbi den lokale legetøjsforretning, hvor vi nemt kan finde det seneste hit fra Ninja Turtles eller blot en smart bamse. Men her kunne en bog måske være en mere oplagt gaveidé, da den kan være med til at udvikle barnet og sætte en masse spændende tanker i gang.

Børn elsker også at få gaver, så der et tilmed også muligt at få en masse værdi for pengene, da bøger ikke altid behøver at koste kassen – du vil ofte opleve at bamser og andre mere almindelige gaver faktisk er markant dyrere.

Bøger kan også gives på forskud, hvorfor at de f.eks. også gør sig super godt som en dåbsgave eller barselsgave, da forældre efterfølgende kan finde bogen frem når tiden er til det. Netop det at en bog ikke lige går af mode er super smart. Legetøj kan hurtigt blive gammelt hvis du spørger børnene, især hvis det ikke lige er den rigtige model.