Gode fødselsdagsgaver afhænger af alderen på fødselaren – og nogle gange kan det derfor godt være vanskeligt at finde på en god gave til små børn, der måske ikke helt ved, hvad de ønsker sig. Eller måske har de rigtig mange ønsker, men du ved ikke helt, hvordan du som voksen skal bære dig ad med barnets krav.

Står du i sådan en svær situation eller er du helt på bar bund når det angår ideer til gode gaver til små børn, så er der masser af inspiration at hente, hvis du blot læser med her.

Bøger til små børn

Hvis man skal give en gave til et helt lille barn, kan det være klogt at tænke på, hvad barnet kan få ud af den gave, man vil give. Små børn er i et stadie, hvor de lærer om alt omkring dem, og det vigtigt for deres udvikling. En af de bedste gaver, man kan give sådan et barn, kan derfor potentielt være en gave, som hjælper med barnets udvikling.

Bøger har eksisteret i tusindvis af år, og har altid været en kilde til viden og udvikling. Selv børnebøger kan være en lærerig form for underholdning for små børn, og vil derfor være en optimal gave, du kan give.

Når du vælger blandt de gode bøger til små børn, kan du med fordel også tænke over barnets interesser. Kan de lide pirater? Prinsesser? Dyr? Det findes et kæmpe udvalg af gode bøger til små børn, så det er helt klart muligt at finde noget, som specifikt fanger dit barns interesse.

Er barnet endnu så lille, at det endnu ikke har sine egne interesser, så kig dig om efter pædagogiske bøger til små børn – med farver, former og dagligdagsting.

Legetøj i kombination med bøger

Alle børn elsker legetøj, og de fleste har altid et eller andet bestemt, de ønsker sig – i hvert fald de lidt ældre børn. Hvis de ikke har givet dig en ønskeliste, kan du gøre dit bedste for at huske, hvilke ting, barnet kan lide.

Hvis du fx skal give en gave til en pige, der elsker at lege med dukker, så vil hun måske ikke være vildt interesseret i at få en fjernstyret racerbil som gave. For at gøre modtageren glad, skal gaven altid reflektere modtagerens interesser, og det gælder egentlig for alle aldersgrupper.

Ligesom gode bøger til små børn, så har legetøj har faktisk også en positiv effekt på et barns udvikling. At lege sætter barnets fantasi igang og lærer det at tænke for sig selv. Det er vigtige egenskaber i dagens samfund, hvor man med stigende grad skal være bedre til at finde nye løsninger på opgaver og tænke lidt ud af boksen. Evnen til at forestille sig scenarier med sjov og leg følger nemlig det samme princip om kreativitet og at være nytænkende. Så når et barn leger, træner det også sine evner til at indtage ny viden og nye ideer. Derfor er det meget vigtigt at lade sine børn lege, når de er små.

Der findes mange bøger til børn, der består af både legetøj og bøger. Dermed kan bogen danne ramme om efterfølgende leg med tilbehøret. Du kan for eksempel finde bøger om klokken i kombination med et ur og bøger om, dyr, hvor der er små legetøjsdyr vedlagt. Magnetbøger er også en god boggave til børn.

Praktiske gaver

Praktiske gaver til børn er måske ikke nødvendigvis en førsteprioritet, når man skal give en gave til et ungt barn. Men det er en mulighed for en lidt mere alternativ gave.

Her kan opbevaringskasser til barnets bøger og puslespil være en god idé. Der findes mange forskellige og sjove på markedet, som barnet med garanti vil blive glad for.  Med god opbevaring kommer der mere plads på børneværelset, og barnets bøger kan holde længere, hvis det ikke bare ligger på gulvet hele dagen.