Man kan læse sig klog på alverdens ting, men alle ved også at teori nogle gange ikke er helt det samme som i praksis og er der derfor et behov for at kende mere til f.eks. praktikken bag en velfungerende amning, vil det ikke vær nær så effektivt med en bog som hvis der er tale om et godt børneeventyr. Hvornår giver bøgerne mening og hvornår vil et praktisk kursus give mening? Det ser vi nærmere på her.

Forskellige kombinationer af mor og baby giver forskellige løsninger der er de bedste

Der findes bøger med forskelligt indhold og det kan derfor ikke blankt afvises at man kan anskaffe sig en bog der beskriver så billedligt og forståeligt at du vil kunne videreføre teori til praksis så let som ingenting, men det er dog oftest sådan at det er svært at ramme hovedet på sømmet som forfatter og skrive en bog, der får alle forskellige individer til at forstå på samme tid med samme ord. Man siger derfor at hvis du har brug for kendskab til f.eks. amning, så er et ammekursus langt mere effektivt, end som hvis man finder en god teoretisk bog herom.

Det er ikke kun førstegangsforældre der kan havne i frustrerede øjeblikke, hvor amningen ikke går så legende let som man havde forestillet sig det skulle gøre. Selv mødre der får tredje eller fjerde barn, vil kunne opleve startvanskeligheder og det er faktisk også typisk disse mødre der ender med at modtage en mere akut ammehjælp, da man godt kan blive narret til at tro at det har fungeret godt før, så det gør det igen, men sådan er det ikke altid.

Det er ingen skam at indsamle mere viden

Der er ingen skam i at skulle modtage en form for hjælp til at komme ordentlig i gang med amningen. Alle babyer er forskellige og alle mødre er forskellige. Det giver mange forskellige kombinationer, som skal gå op i en højere enhed for at fungere og det kan derfor være yderst effektivt at lade en erfaren jordemoder eller lignende se hvad der går galt når det går galt. Det er altså ikke lige en situation som en fysisk bog vil kunne klare.

Man kan selvfølgelig altid forberede sig rigtig godt og blive klogere indenfor alle emner – også amning og for nogle personer er baby og moder helt på samme banehalvdel i forhold til at komme godt i gang og bøger om amning vil her sagtens kunne være fint nok.

Selve ammekurset eller ammehjælpen som du kan finde online, er noget du kan gøre brug af hvis du står i en situation hvor du ikke helt synes at det fungerer som i bøgerne om amning og du har brug for nogle konstruktive tilbagemeldinger på hvordan amningen måske kan blive bedre og legende let, for det kan det sagtens blive.

Kombiner mulighederne for læsestof og praktisk læring og viden

Det er altså en god ting at finde de anbefalede bøger om amning inden baby er ankommet til verdenen, men også en rigtig fin idé at man ikke presser tanken væk om at der er flere muligheder til dig der måske havner i trælse situationer hvor amning måske gør ondt eller lignende, når baby allerede er kommet til verdenen og det læsestof der ellers syntes at ligge lige under huden forsvinder med frustrationerne.

Det skal ikke gøre ondt at amme og når du ser en mor der let svinger baby under brystet og ammer løs nærmest i stående tilstand, så er det ikke noget der er urealistisk, men det er samtidig vigtigt at du ikke drømmer dig hen til en verden som måske vil fungere for en anden mor, men langt fra vil fungere for dig og din baby. Mærk efter og brug den viden der ligger lige foran fødderne for dig – uanset om det er bøger eller kurser der er på spil.