Der skal ikke herske tvivl om, at der er mange børnebøger at vælge mellem på det danske marked. Af denne grund er det ikke alle, der har nemt ved at finde frem til, hvilke af dem, de skal købe.

Når du skal købe en eller flere børnebøger, er det derfor vigtigt, at du overvejer dit valg nøje. Når du skal finde frem til disse børnebøger, er der naturligvis flere ting, der skal tages op til overvejelser.

Det er dog ikke sikkert, at du ved, hvad du egentlig skal overveje. Hvis det gør sig gældende, skal du blot læse med herunder. Her vil du nemlig blive præsenteret for en række af de overvejelser, du skal gøre dig.

Skal barnet læse selv?

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, om det skal være dig eller barnet, der skal læse. Hvis det er bøger, der skal læses, er der nemlig andre krav til bøgerne, end hvis det er dig, der skal læse højt.

Derfor skal du starte med at finde ud af, om du leder efter bøger, som du kan læse højt fra, eller som barnet selv kan læse. Når du har fundet ud af dette, vil du have lettere ved at vælge.

Heldigvis kan du glæde dig over, at der findes en lang række bøger til begge formål. Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde frem til en eller flere bøger, der egner sig.

Hvilke historier kan dit barn lide?

Når du skal finde frem til de bedste børnebøger, skal du naturligvis også overveje, hvilke historier, som dit barn kan lide. Det er nemlig et punkt, hvor der både er stor forskel på bøger og børn.

Ved du f.eks., at dit barn er vild med historier, der er bygget op omkring ‘de onde mod de gode’, er det oplagt at vælge bøger, der harmonerer med dette. Det kan dog også være, at det er noget helt andet, dit barn foretrækker.

I og med, at der er stor forskel på børn på dette punkt, er det vigtigt at vælge med omhu. Det er nemlig med til at øge dine chancer for, at du finder frem til de rette bøger til dit barn.

Skal de kun byde på læsning?

Det er naturligvis også en god idé at overveje, om bøgerne kun skal byde på læsning. Der findes nemlig et hav af børnebøger, der også har meget andet at byde på, end kun læsning.

F.eks. er der en stor del af dem, der også har billeder, lyde mv. I nogle tilfælde kan man endda folde dem ud i takt med læsningen. På den måde bliver det til en del af den historie, som du eller dit barn læser.

I denne forbindelse er det værd at nævne, at det som regel er lettere at få dit barn til at læse, hvis bøgerne har mere at byde på. Det vil nemlig være med til at gøre det mere spændende.